Niveau's enduro experience

Niveau's enduro experience

 

"Light": Dit is onze instap categorie, bent u beginner en wenst u van het enduro rijden te proeven, al dan niet in combinatie met één van de KTM huurmotoren, dan is "light" of "initiatie"uw keuze. Tijdens deze ritten worden er tips en tricks aan de deelnemers gegeven zodat men langzaam kan opbouwen tijdens het verloop van de dag. Deze ritten zijn ook geschikt voor de rustige enduro rijder welke op een ontspannende manier wil genieten van het enduro rijden. Het traject voor de "light" ritten loopt over makkelijk berijdbare onverharde veldwegen, welke men met de juiste spirit gemakkelijk kan overwinnen.

Deze ritten zijn toegankelijk voor elk die een geldig rijbewijs heeft, mits deze door gaan op openbare wegen.


  "Medium": Hebt u reeds enige ervaring en schrikt u niet terug om een enduro rit van 160 km te rijden? Dan is de "medium" de juiste keuze. Tijdens deze ritten gaan we de moeilijkere paden opzoeken waar er al eens gezweet en gezwoegd moet worden om er door te geraken. Onoverkoombare hindernissen gaan we in deze ritten niet toepassen, het moet nog altijd enduro "rijden" zijn. Bij "medium" wordt gezien de lengte van de rit het allemaal fysiek wat zwaarder.  

  "Hard": Voor de mensen met de juiste mentaliteit en doorzettingsvermogen, en welke reeds de nodige jaren enduro ervaring achter de rug hebben. Hier gaan we geen enkele hindernis uit de weg, er zal al eens aan de motor dienen te worden gesleurd en getild. Dit in combinatie met de langere afstand van de rit maakt dat het fysieke aspect bij deze categorie niet te onderschatten is.